Bløde, lækre og lune kanelsnegle er et rigtigt efterårshit her hjemme, og det skal børnene ikke snydes for. Og faktisk foretrækker jeg også selv denne version, fordi fyldet er blødt og lidt snasket, ligesom det skal være.
Kanelsnegle
Start med at lave en portion af dejen til fiberboller
Remonce
600 gram friske dadler
100 gram blødt smør
Kanel
Følg grundopskriften til fiberbollerne, indtil dejen er hævet. Lav remoncen ved at fjerne stenene fra dadlerne, og komme dem i en blender. Blend dem helt fint, og tilsæt smør. Blend igen til en blød masse uden klumper. Tilsæt kanel efter smag, jegbruger cirka 3 spsk til en portion. Tag halvdelen af dejen, og rul den ud til en rektangel på maks en halv cm tykkelse. Smør remonce på dejen, og rul den sammen. Skær skiver på cirka 1,5 cm i tykkelsen, læg dem på en bageplade, og giv dem et tryk. Gentag med den sidste halvdel af dejen, eller lav eventuelt boller af overskydende dej. Lad sneglene hæve et lunt sted i 30 minutter. Bag i 10 minutter ved 180 graders varme.