Øllebrød Det er barnemad

Øllebrød

Hvis ens barn har hård mave eller problemer med fordøjelsen, så kan jeg varmt anbefale denne grød. Rugen sætter maven i gang, og sveskerne – ja, de sørger så for resten. Sveskerne får desuden øllebrøden til at smage ligesom den version, som vi kender med hvidtøl.

3 skriver mørkt rugbrød
4 dl mælk, modermælk eller modermælkserstatning
1,5 dl sveskemos
1 dl blåbærmos
25 gram smør

Skuldr rugbrøddet, og kom det i en gryde med mælk, sveskemos og blåbærmos. Kog blandingen op under omrøring, og lad den koge i 3-5 minutter. Tag gryden af blusset og tilsæt smør. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.

Andre forslag til grød

   Powergrød                               Øllebrød                              Vitamingrød
Mandelgrød                            Ruggrød                                     IQ-grød
Pærevælling                      Grøntsagsgrød                           Risengrød
Nutellagrød                          5-kornsgrød                              Speltgrød

Leave a Reply