Det er nok de færreste, der ikke kender den klassiske risengrød, som vi får op til jul. Og det er de færreste børn, der ikke elsker risengrød. Til gengæld er det også de færreste forældre, der har tid til at koge risengrød om morgenen – og de færreste børn, der har tålmodigheden til at vente på grøden. Men hvis man bruger risflager i stedet for risgryn, så tager grøden meget kortere tid at lave, og den smager stadig af de dejlige ris.
2 ½ dl risflager
5 dl sødmælk, modermælk eller modermælkserstatning
½ tsk. vaniljepulver
1 moden pære
25 gram smør
Sæt risflagerne i blød i mælken natten over. Om morgenen bringes risblandingen i kog sammen med vanillepulver, og det koges i 5-7 minutter, indtil flagerne er bløde. Riv den modne pære på rivejernets grove side, og det hak eventuelt efterfølgende. Kom pæren i grøden sammen med fedtstoffet, rør godt rundt, og lad grøden køle af, inden den spises. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.
Andre forslag til grød
Powergrød Øllebrød Vitamingrød
Mandelgrød Ruggrød IQ-grød
Pærevælling Grøntsagsgrød Risengrød
Nutellagrød 5-kornsgrød Speltgrød