Kyllingefrikadeller Det er barnemad

Kyllingefrikadeller

Efter et halvt år med kartoffelmos og grønsagsmos af forskellige varianter begyndte min datter at finde kødet sjovere end mosen. Derfor lavede jeg disse frikadeller med kyllingekød og kartoffel/grønsagsmos, så de udgør i virkeligheden et måltid for sig selv. Hvis man kun vil have frikadeller med kød, så undlader man bare at komme kartoffel/grønsagsmosen i, og så er opskriften den samme – man kan desuden nemt erstatte kyllingekød med svinekød eller kalv og flæsk, det har ingen betydning.

400 gram kyllingefars
3 dl mælk
2 dl havregryn
1 æg
1 løg
1 pose frikalet
3 dl kartoffel/grøntsagsmos
Lidt ekstra salt og peber
Evt. andre krydderier – rød karrypasta smager godt i frikadellerne
Smør til stegning

Bland fars med mælk, havregryn, fint revet løg og æg, og rør godt rundt. Tilsæt frikalet og kartoffel/grøntsagsmos, og rør rundt igen, til der ikke er nogle melklumper. Lad dejen stå og hvile i mindst en halv time. Steg frikadellerne i smør på en varm pande, til de er gyldenbrune.

Andre forslag til aftensmad

     Kødsauce            Kyllingefrikadeller        Svensk pølseret
Lasagne               Eksotisk kylling                Hundeæde
Karrysovs           Spaghetti cabonara           Millionbøf
Mørbradgryde

Leave a Reply