Det er barnemad - Æggesalat

Æggesalat

En cremet æggesalat, som både går godt til rugbrød og til en bolle som snack. Den er fin i konsistensen, så den kan bruges i madpakken og til de helt små.Æggesalat

2 æg
Lidt purløg
10 cm agurk
4 spsk salatmayonnaise
¼ tsk. karry
Lidt peber
3 skiver bacon (hvis barnet er over 1 år, ellers udelades bacon)

Kog æggene, så de er hårdkogte (7 minutter fra vandet koger), og lad dem køle af. Steg bacon sprødt, og lad det køle af på et stykke papir. Rør salatmayonnaise, karry og finthakket purløg sammen til en dressing. Del æggene to gange med en æggedeler på hver sin led, så det bliver til terner. Kom æggeternene i en blender, og blend dem fint. Riv agurken på den grove side af rivejernet, hak den revne agurk fint og vrid den fri for væske. Hak bacon helt fint. Bland dressing, æg bacon og agurk sammen. Smag til med lidt peber.

Forslag til pålæg

        Tunsalat                  Lasagnepålæg         Grøn kyllingesalat
Torskerognsalat         Skinkesalat               Kartoffelpålæg
Æggesalat                Kyllingesalat              Avocadopålæg

Leave a Reply