Brownie

Yes, den er god nok. Her kommer der en opskrift på sukkerfri brownie. Den er ikke bare sukkerfri, den er også glutenfri, så den kan bruges i flere henseender. Den er saftig og har en dyb chokoladesmag, så hvis man ikke ved det, vil man aldrig gætte på, at det ikke er en helt almindelig brownie.

200 gram dadler uden sten (evt. bare fjern stenene og vej dem derefter)
125 gram mandler
2 spsk. kokosolieBrownie
1 vaniljestang
3 æggehvider
1 æg
2-3 spsk. usødet kakaopulver
En smule salt
75 gram hasselnødder

Blend mandlerne helt fint til mandelmel, og sæt dem til side. Blend dadlerne (jeg bruger en minihakkeren på en stavblender), tilsæt kokosolie, og blend, til der ikke er nogle klumper. Tilsæt salt og kornene fra vaniljestangen, og blend igen, til det er en luftig masse uden klumper. Kom massen op i en skål, og pisk med mandelmel, æg og 2 spsk. kakaopulver. Smag dejen til og tilsæt eventuelt mere kakaopulver. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og smør siderne med lidt kokosolie. Hæld dejen i formen, og glat overfladen ud. Hak hasselnødderne, og drys dem udover dejen. Bag kagen i cirka 25 minutter ved 170 grader varmluft.

Leave a Reply