Der er lidt arbejde ved denne kødsauce, men der bliver også en kæmpe portion på næsten 4 liter, som kan fryses ned og bruges i lang tid, så den er arbejdet værd.
500 gram hakket oksekød
2 store løg
250 gram champignon
4 fede hvidløg
400 gram gulerødder
3 dl havregryn
5 dl vand
2 dl piskefløde
4 bouillon tern med oksekødssmag
3 dåser hakket tomat med hvidløg eller oregano
1 glas pastasauce – jeg bruger den fra Rema1000
1 spsk. oregano
1spsk. basilikum
Salt og peber
Hak løg, snit champignoner i mindre stykker, riv gulerødderne groft og hak hvidløg fint. Brun løg, og tilsæt champignon, når løgene er brunede. Når champignonerne er svitset, tilsættes kødet, de hakkede hvidløg, oregano, basilikum og lidt salt og peber. Brun kødet lidt af, og tilsæt så gulerødder og havregryn. Lad det hele stege i et par minutter, indtil kødet er stegt helt. Tilsæt så vand og bouillon, og rør godt rundt. Til sidst tilsættes hakket tomat, pastasauce og fløde, og der skrues ned for varmen. Herefter skal kødsaucen stå og simre i en times tid. Den kan sagtens blendes, hvis ikke barnet bryder sig om klumper, og den er rigtig god til at fryse ned i isterningebakker, så man kan tage nogle tern på til en most kartoffel på en travl dag.
Andre forslag til aftensmad
Kødsauce Kyllingefrikadeller Svensk pølseret
Lasagne Eksotisk kylling Hundeæde
Karrysovs Spaghetti cabonara Millionbøf
Mørbradgryde