Æggesalat

En cremet æggesalat, som både går godt til rugbrød og til en bolle som snack. Den er fin i konsistensen, så den kan bruges i madpakken og til de helt små.Æggesalat

2 æg
Lidt purløg
10 cm agurk
4 spsk salatmayonnaise
¼ tsk. karry
Lidt peber
3 skiver bacon (hvis barnet er over 1 år, ellers udelades bacon)

Kog æggene, så de er hårdkogte (7 minutter fra vandet koger), og lad dem køle af. Steg bacon sprødt, og lad det køle af på et stykke papir. Rør salatmayonnaise, karry og finthakket purløg sammen til en dressing. Del æggene to gange med en æggedeler på hver sin led, så det bliver til terner. Kom æggeternene i en blender, og blend dem fint. Riv agurken på den grove side af rivejernet, hak den revne agurk fint og vrid den fri for væske. Hak bacon helt fint. Bland dressing, æg bacon og agurk sammen. Smag til med lidt peber.

Forslag til pålæg

        Tunsalat                  Lasagnepålæg         Grøn kyllingesalat
Torskerognsalat         Skinkesalat               Kartoffelpålæg
Æggesalat                Kyllingesalat              Avocadopålæg

Mandelgrød

Denne grød er super lækker, og den er rigtig god for både børn og voksne, men vær opmærksom på, om dit barn er et af dem, der får hård mave af banan.Mandelgrød

2 dl havregryn
1 dl mandelmel (mandler blendet helt fint, så de han komme igennem en si)
3 dl sødmælk, modermælk eller modermælkserstatning
1 moden banan
25 gram smør

Kom havregryn, mandelmel og mælk i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge i 3-4 minutter, indtil det begynder at tykne. Tilsæt smør, og tag gryden af blusset. Mos bananen, og kom den op i gryden. Rør godt rundt, og lad så grøden køle af. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.

Andre forslag til grød

   Powergrød                               Øllebrød                              Vitamingrød
Mandelgrød                            Ruggrød                                     IQ-grød
Pærevælling                      Grøntsagsgrød                           Risengrød
Nutellagrød                          5-kornsgrød                              Speltgrød

Powergrød

Denne powergrød indeholder forskellige kornsorter, som hver især har en god virkning og alle giver en god mæthed.

1 dl havregryn
1/2 dl boghvedegryn
1/2 dl risflager
1/2 dl quinoa flager
3 dl sødmælk, modermælk eller modermælkserstatning
6 tern æblemos eller pæremos
25 gram smør eller 4 tsk olie

Sæt gryn og flager i blød i mælken natten over, så grøden er klar til at blive kogt om morgenen. Kog de opblødte gryn sammen med 6 tern frugtmos, som kan tages direkte op af fryseren eller kommes i blandingen om aftenen. Lad grøden koge i 2-3 minutter, til den tykner. Tilsæt så fedtstof – jeg foretrækker smør, fordi det ganske enkelt smager bedst. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.

Andre forslag til grød

   Powergrød                               Øllebrød                              Vitamingrød
Mandelgrød                            Ruggrød                                     IQ-grød
Pærevælling                      Grøntsagsgrød                           Risengrød
Nutellagrød                          5-kornsgrød                              Speltgrød

Risengrød

Det er nok de færreste, der ikke kender den klassiske risengrød, som vi får op til jul. Og det er de færreste børn, der ikke elsker risengrød. Til gengæld er det også de færreste forældre, der har tid til at koge risengrød om morgenen – og de færreste børn, der har tålmodigheden til at vente på grøden. Men hvis man bruger risflager i stedet for risgryn, så tager grøden meget kortere tid at lave, og den smager stadig af de dejlige ris.Risengrød grød

2 ½ dl risflager
5 dl sødmælk, modermælk eller modermælkserstatning
½ tsk. vaniljepulver
1 moden pære
25 gram smør

Sæt risflagerne i blød i mælken natten over. Om morgenen bringes risblandingen i kog sammen med vanillepulver, og det koges i 5-7 minutter, indtil flagerne er bløde. Riv den modne pære på rivejernets grove side, og det hak eventuelt efterfølgende. Kom pæren i grøden sammen med fedtstoffet, rør godt rundt, og lad grøden køle af, inden den spises. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.

Andre forslag til grød

   Powergrød                               Øllebrød                              Vitamingrød
Mandelgrød                            Ruggrød                                     IQ-grød
Pærevælling                      Grøntsagsgrød                           Risengrød
Nutellagrød                          5-kornsgrød                              Speltgrød

Vitamingrød

Grøden her er smækfyldt med antioxidanter på grund af blåbærrene og quinoaen, som er den sundeste kornsort for ens hjerte. Jeg udviklede grøden, da min datter begyndte at snotte, og det hjalp, så denne grød får hun sammen med lidt friskpresset appelsinjuice, når hun er ved at blive syg.

2 dl quinoa flager
2 dl havregryn
4 dl sødmælk, modermælk eller modermælkserstatning
1 dl blåbærmos
25 gram smør
evt. friske blåbær til at drysse ovenpå grøden

Bland gryn, flager og mælk sammen, og sæt blandingen i køleskabet natten over. Om morgenen koges grøden i 2-3 minutter, hvorefter gryden tages af blusset, og fedtstof og blåbærmos tilsættes. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.

Andre forslag til grød

   Powergrød                               Øllebrød                              Vitamingrød
Mandelgrød                            Ruggrød                                     IQ-grød
Pærevælling                      Grøntsagsgrød                           Risengrød
Nutellagrød                          5-kornsgrød                              Speltgrød

Avocadopålæg

Avocado er en superfrugt – ja, det er rigtigt, avocado er en frugt, og den er fyldt med umættede fedtsyrer og vitaminer. Så det er en god idé at få noget avocado ind i børnenes mad. Den milde og cremede smag er god til grød, mos og til pålæg.

1 moden avocado
Evt. lidt salt og peber

Skær avocadoen over på midten, fjern stenen og tag kødet ud med en ske. Mos avocadoen med en gaffel, krydr eventuelt med salt og peber, og smør på brødet. Opbevar mosen i en lufttæt bøtte i køleskabet.

Forslag til pålæg

        Tunsalat                  Lasagnepålæg         Grøn kyllingesalat
Torskerognsalat         Skinkesalat               Kartoffelpålæg
Æggesalat                Kyllingesalat              Avocadopålæg

This entry was posted in Pålæg.

Kartoffelpålæg

Det er slet ikke besværligt at lave sit eget smørepålæg, og man kan lave utallige variationer af salater, som kan smøres på madpakken til de små. Denne version er den moste udgave af kartoffelmaden, som vi kender den.

4 kogte kartofler uden skræl
4 spsk kartoffelsalatdressing
En smule purløg

Mos kartoflerne med en gaffel, til der ikke er klumper i. Rør sammen med kartoffelsalatdressingen og lidt finthakket purløg.

Forslag til pålæg

        Tunsalat                  Lasagnepålæg         Grøn kyllingesalat
Torskerognsalat         Skinkesalat               Kartoffelpålæg
Æggesalat                Kyllingesalat              Avocadopålæg

This entry was posted in Pålæg.

Grøn kyllingesalat

Det er slet ikke besværligt at lave sit eget smørepålæg, og man kan lave utallige variationer af salater, som kan smøres på madpakken til de små.

1 pakke kylling i tern (175 gram)
1 avocado
2 spsk salatmayonnaise
Lidt salt og peber

Blend kyllingetern helt fint. Alternativt kan de køres gennem en persillehakker. Skær avocadoen over, fjern stenen og tag kødet ud. Mos avocadoen med en gaffel, og rør mosen sammen med kylling og salatmayonnaisen. Smag til med salt og peber.

Forslag til pålæg

        Tunsalat                  Lasagnepålæg         Grøn kyllingesalat
Torskerognsalat         Skinkesalat               Kartoffelpålæg
Æggesalat                Kyllingesalat              Avocadopålæg

This entry was posted in Pålæg.

Kyllingesalat

Det er slet ikke besværligt at lave sit eget smørepålæg, og man kan lave utallige variationer af salater, som kan smøres på madpakken til de små.

Kyllingesalat1 pakke kylling i tern (175 gram)
2 spsk. ymer
2 spsk. salatmayonnaise
½ tsk. sennep
5 cm agurk
Lidt peber
Eventuelt en halv pakke bacon

Blend kyllingetern helt fint. Alternativt kan de køres gennem en persillehakker. Rør kyllingen sammen med mayonnaise, ymer og sennep. Riv agurken på den grove side af rivejernet, og hak det efterfølgende helt fint med en kniv, og vrid det fri for væske. Bland agurk i kyllingesalaten, og smag til med lidt peber. Hvis salaten er til børn over et år, kan man tilsætte bacon. Bacon steges helt sprødt, og det køler af på et stykke køkkenrulle. Herefter hakkes det helt fint med en kniv, og det røres i kyllingesalaten.

Forslag til pålæg

        Tunsalat                  Lasagnepålæg         Grøn kyllingesalat
Torskerognsalat         Skinkesalat               Kartoffelpålæg
Æggesalat                Kyllingesalat              Avocadopålæg

This entry was posted in Pålæg.

Skinkesalat

Der er ikke noget som en hjemmelavet skinkesalat, det kan slet ikke sammenlignes med den skinkesalat, man kan købe i butikkerne.

En pakke skinkestrimler (175 gram)
2 spsk. ymer
2 spsk. salatmayonnaise
Et kvart løg – kan udelades, hvis børnene ikke er så glade for løg
Purløg
Peber

Blend skinkestrimlerne helt fint. Alternativt kan de køres gennem en persillehakker. Rør skinken sammen med ymer og salatmayonnaise. Riv løg på den fine side af rivejernet, og rør det i skinkesalaten. Smag til med peber og finthakket purløg.

Forslag til pålæg

        Tunsalat                  Lasagnepålæg         Grøn kyllingesalat
Torskerognsalat         Skinkesalat               Kartoffelpålæg
Æggesalat                Kyllingesalat              Avocadopålæg

This entry was posted in Pålæg.