Grøden her er smækfyldt med antioxidanter på grund af blåbærrene og quinoaen, som er den sundeste kornsort for ens hjerte. Jeg udviklede grøden, da min datter begyndte at snotte, og det hjalp, så denne grød får hun sammen med lidt friskpresset appelsinjuice, når hun er ved at blive syg.
2 dl quinoa flager
2 dl havregryn
4 dl sødmælk, modermælk eller modermælkserstatning
1 dl blåbærmos
25 gram smør
evt. friske blåbær til at drysse ovenpå grøden
Bland gryn, flager og mælk sammen, og sæt blandingen i køleskabet natten over. Om morgenen koges grøden i 2-3 minutter, hvorefter gryden tages af blusset, og fedtstof og blåbærmos tilsættes. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.
Andre forslag til grød
Powergrød Øllebrød Vitamingrød
Mandelgrød Ruggrød IQ-grød
Pærevælling Grøntsagsgrød Risengrød
Nutellagrød 5-kornsgrød Speltgrød