De her vafler er strøget direkte ind som en favorit her hjemme. Det er mere eller mindre bagt havregrød, men det er både sjovt, lækkert og anderledes at få sin grød i vaffelform, og så mætter de utrolig godt. Der bliver 3 vafler af denne opskrift.
1 dl havregryn
1 dl ruggryn
2 dl mælk
1 æg
1 vaniljestang
4 spsk. mel
½ tsk. bagepulver
Smør til stegning
Bland havregryn, ruggryn og mælk i en skål, og lad det stå i køleskabet natten over, så grynene kan blive opblødt i mælken. Om morgenen tilsættes 1 æg, kornene fra vaniljestangen, mel og bagepulver. Rør dejen godt rundt, så der ikke er nogle klumper, og kom cirka en dl dej på vaffeljernet. Steg vaflerne gyldenbrune, og server dem straks. De kan for eksempel spises med frugt og græsk yoghurt eller med banan og hakkede nødder.
Andre forslag til snacks
Bananpandekager Yoghurt med æble Morgenmadsvafler
Pandekager med æble Blåbæryoghurt Søde vafler
Blåbærpandekager Frugt is Sommerjuice
Søde grøntsagspandekager Frossen banan Kokosmakroner
Knækbrød Pizzasnegle cookies