Grøntsager er ikke forbeholdt aftensmad. Med den søde grøntsagsmos lavet til pandekager, er det nemt at få børnene til at spise grøntsager som eftermiddags snack eller dessert.
1,5 dl sød grønsagsmos
1 æg
4 spsk. fuldkornsrismel
¼ tsk. bagepulver
Bland mos med æg. Tilsæt mel og bagepulver, og rør godt rundt, til der ikke er klumper i dejen. Tænd panden på middel varme, brug eventuelt en blinispande, og lav klatter i den ønskede størrelse. Der er til cirka 4 små pandekager på en almindelig pande eller 7 på en bilinispande. Pandekagerne bages, til de er lysebrune, hvorefter de så vendes og bages færdige. Lad pandekagerne køle af inden servering. De kan spises i sin rene form, med smør eller med frugtmos som for eksempel æblemos eller blåbærmos.
Andre forslag til snacks
Bananpandekager Yoghurt med æble Morgenmadsvafler
Pandekager med æble Blåbæryoghurt Søde vafler
Blåbærpandekager Frugt is Sommerjuice
Søde grøntsagspandekager Frossen banan Kokosmakroner
Knækbrød Pizzasnegle cookies