Pandekager kan varieres med alverdens forskelligt fyld, og jeg har endnu ikke opdaget, at noget, som blev kaldt pandekager, ikke blev guffet med største velbehag.
6 tern æblemos
1 tsk. frisk, finthakket ingefær
1 æg
3 spsk. fuldkornsrismel
2 spsk. hvedemel
¼ tsk. Bagepulver
Smør til at stege pandekagerne i
Bland optøet æblemos med ingefær og æg, tilsæt mel og bagepulver, og rør godt rundt, til der ikke er klumper i dejen. Tænd panden på middel varme, brug eventuelt en blinispande, og lav klatter i den ønskede størrelse. Der er til cirka 4 små pandekager på en almindelig pande eller 7 på en bilinispande. Pandekagerne bages, til de er lysebrune, hvorefter de så vendes og bages færdige. Lad pandekagerne køle af inden servering. De kan spises i sin rene form, med smør eller med æblemos.
Andre forslag til snacks
Bananpandekager Yoghurt med æble Morgenmadsvafler
Pandekager med æble Blåbæryoghurt Søde vafler
Blåbærpandekager Frugt is Sommerjuice
Søde grøntsagspandekager Frossen banan Kokosmakroner
Knækbrød Pizzasnegle cookies