Den søde juletid er ofte fyldt med sukker, men det er muligt at lave julehygge med hele familien, uden at man fylder sig selv og børnene med sukker. Her er en opskrift på klassiske æbleskiver uden sukker. De kan spises som snack lige som de er, eller de kan spises med frugtmos såsom æblemos eller moste bær – her kan både frosne og friske bruges.
5 dl kærnemælk
2 æg
2 modne pærer (Alternativt kan man bruge 10 tern optøet æblemos)
1 tsk. vaniljepulver
350 gram mel
1 tsk. natron
½ tsk. kardemomme
Smør til stegning
Skræl pærerne, og skær kødet fra skroget. Mos de godt modne, søder pærer med en gaffel. Pres pæremosen gennem en si og ned i en skål, så det kun er helt fin mos, der kommer med i dejen. Pisk den fine pæremos med kærnemælk, æg og vaniljepulver. Hæld mel, natron og kardemomme i den våde blanding, og pisk grundigt igennem, til der ikke er klumper i dejen. Varm æbleskivepanden godt på, kom en klat smør i hvert hul, og fyld hullerne ¾ op med æbleskivedej. Når de er er gyldne, vendes de med en gaffel eller en strikkepind – jeg bruger en kødnål til at vende æbleskiverne med. Der bliver cirka 40 æbleskiver af denne portion.
Andre forslag til snacks
Bananpandekager Yoghurt med æble Morgenmadsvafler
Pandekager med æble Blåbæryoghurt Søde vafler
Blåbærpandekager Frugt is Sommerjuice
Søde grøntsagspandekager Frossen banan Kokosmakroner
Knækbrød Pizzasnegle cookies
Banankage Rødbedeboller Konfekt