Knækbrød fremmer den mundmotoriske udvikling hos børn, og det er ikke specielt svært at lave sine egne knækbrød. Når man laver dem selv, så har man desuden muligheden for at lave dem uden salt, og man ved præcis, hvad der er i.
350 gram blandede korn, gryn og kerner
100 gram mandelmel (Kan erstattes af hvedemel)
100 gram fuldkornsrismel (Kan erstattes af hvedemel)
100 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt (kan sagtens udelades, hvis knækbrødene er til de mindste)
1 dl olie
2,5 dl vand
Bland korn, mel, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt vand og olie, og rør godt rundt. Tag to stykker bagepapir ud på køkkenbordet, og fordel halvdelen af dejen på dem hver. Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå dejen, og rul den tyndt ud med en kagerulle imellem de to stykker bagepapir. Dejen skal gå hele vejen ud til bagepapirets kanter. Rids overfladisk afgrænsningerne til knækbrødene i dejen med en kniv eller et pizzahjul, og bag ved 180 grader i cirka 20 minutter, til de er let gyldne og faste. Lad knækbrødene køle af, og knæk dem så fra hinanden. De kan opbevares i kagedåser eller tætlukkede plastikposer i et par uger eller længere.
Andre forslag til snacks
Bananpandekager Yoghurt med æble Morgenmadsvafler
Pandekager med æble Blåbæryoghurt Søde vafler
Blåbærpandekager Frugt is Sommerjuice
Søde grøntsagspandekager Frossen banan Kokosmakroner
Knækbrød Pizzasnegle cookies