Bare rolig, man behøver ikke at være speltmor for at servere speltgrød. Spelt er kendt for sit høje proteinindhold, og så er det de seneste år blevet en meget hip kornsort. I virkeligheden er der ikke den store forskel på spelt og grovhvalsede havregryn, spelten virker dog endnu grovere, så der er lidt at tygge på i denne grød.
1 dl speltflager
4,5 dl mælk, modermælk eller modermælkserstatning
1,5 dl havregryn
1 banan
25 gram smør
Bland speltflager og havregryn med mælk, og lad det stå i køleskabet natten over. Om morgenen hældes blandingen over i en gryde, og det bringes i kog. Lad grøden koge i 3-5 minutter. Mos bananen, og hæld mosen i grøden sammen med smør. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.
Andre forslag til grød
Powergrød Øllebrød Vitamingrød
Mandelgrød Ruggrød IQ-grød
Pærevælling Grøntsagsgrød Risengrød
Nutellagrød 5-kornsgrød Speltgrød