Powergrød Det er barnemad

Powergrød

Denne powergrød indeholder forskellige kornsorter, som hver især har en god virkning og alle giver en god mæthed.

1 dl havregryn
1/2 dl boghvedegryn
1/2 dl risflager
1/2 dl quinoa flager
3 dl mælk, modermælk eller modermælkserstatning
6 tern æblemos eller pæremos
25 gram smør eller 4 tsk olie

Sæt gryn og flager i blød i mælken natten over, så grøden er klar til at blive kogt om morgenen. Kog de opblødte gryn sammen med 6 tern frugtmos, som kan tages direkte op af fryseren eller kommes i blandingen om aftenen. Lad grøden koge i 2-3 minutter, til den tykner. Tilsæt så fedtstof – jeg foretrækker smør, fordi det ganske enkelt smager bedst. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.

Andre forslag til grød

   Powergrød                               Øllebrød                              Vitamingrød
Mandelgrød                            Ruggrød                                     IQ-grød
Pærevælling                      Grøntsagsgrød                           Risengrød
Nutellagrød                          5-kornsgrød                              Speltgrød

Leave a Reply