Det lyder syndigt, men i virkeligheden er navnet lidt en joke. Det er inspireret af Nutella-reklamerne og etiketten, hvor det ser ud som om, at hvis man bare blander mælk og hasselnødder, så har man Nutella. Det tror jeg godt, at vi alle sammen ved ikke er tilfældet.
50 gram hasselnødder
2 dl havregryn
1 skive mørkt rugbrød
4 dl sødmælk, modermælk eller modermælkserstatning
2 spsk. kakao
25 gram smør
1 banan
Blend hasselnødderne helt fint til mel. Bland hasselnøddemel, havregryn og kakao i en skål. Smuldr rugbrødet, og bland krummerne i skålen sammen med sødmælken og de andre ingredienser. Lad blandingen stå i køleskabet natten over. Kog grøden i 2-3 minutter, til den begynder at tykne. Tag gryden af blusset, og tilsæt smør og most banan. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.
Andre forslag til grød
Powergrød Øllebrød Vitamingrød
Mandelgrød Ruggrød IQ-grød
Pærevælling Grøntsagsgrød Risengrød
Nutellagrød 5-kornsgrød Speltgrød