Denne grød er ikke til de helt små, som ikke har godt af kernerne, men når barnet nærmer sig et år, er den rigtig god. Kornene giver god næring, og så smager de rigtig godt i grød.
1 dl 5-kornsblanding
2 dl havregryn
4 dl mælk, modermælk eller modermælkserstatning
6 tern æblemos eller pæremos
25 gram smør
Sæt 5-kornsblandingen i blød med 2 dl mælk i køleskabet natten over. Om morgenen hældes de udblødte korn i en gryde sammen med havregryn og den resterende mælk, og det bringes i kog. Lad grøden koge i 2-3 minutter, indtil den begynder at tykne. Tilsæt frugtmos og smør. Tag gryden af blusset, når frugtmosen er tøet op. Tilsæt lidt mere mælk, hvis grøden bliver for tyk. Grøden kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.
Andre forslag til grød
Powergrød Øllebrød Vitamingrød
Mandelgrød Ruggrød IQ-grød
Pærevælling Grøntsagsgrød Risengrød
Nutellagrød 5-kornsgrød Speltgrød