Morgenmad er dagens vigtigste måltid, og hvis man vil give sit barn den bedste start på tilværelsen, så kan man lige så godt starte fra morgenstunden af.
Når det så er sagt, så skal det også siges, at der ikke er nogen grund til at stå og svede over morgengrøden hver eneste morgen. Jeg laver altid til 4 dage af gangen, det kan sagtens holde sig i køleskabet, og så kan man bruge den ekstra tid på at lege med sit barn om morgenen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler fuld amning de første 6 måneder, men nogle børn har behov for mad noget før, andre børn er stadig ikke klar til skemad, selvom de runder 6 måneder. Min egen datter ville først spise skemad efter 6,5 måned, og hun gik så direkte til min powergrød, hun sprang altså den helt tynde melgrød over.
Der er ikke rigtig andet at gøre end at prøve sig frem, hvis det man disker op med ikke vækker begejstring hos den lille. Vær opmærksom på, at morgengrøden først efter 9 måneder bør laves af sødmælk, da proteinindholdet i sødmælk er højere end i modermælk og modermælkserstatning.
De fleste af disse opskrifter, står i køleskabet natten over. Det gør, at gryn og korn bliver mere opblødte, smagen kommer mere frem, og så er det bare så nemt kun at skulle tænke på, at man skal koge grøden om morgenen.
Forslag til grød
Powergrød Øllebrød Vitamingrød
Mandelgrød Ruggrød IQ-grød
Pærevælling Grøntsagsgrød Risengrød
Nutellagrød 5-kornsgrød Speltgrød