Der kan laves mos af næsten alle grøntsager og frugter. Jeg varierer mosen efter årstidens frugter og bær, så når efteråret nærmer sig, er der dømt rodfrugtemos.
3 gulerødder
1 rødbede
3 jordskokker
1 pastinak
2 kartofler
1 bouillontern med grøntsagssmag
7-8 dl vand
25 gram smør
Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker. Bring vandet i kog i en gryde tilsat bouillonternen. Kom rødbedestykkerne i gryden, og lad dem koge i ti minutter, før de andre grøntsager kommes i gryden. Kog grøntsagerne møre, hæld vandet fra, og blend rodfrugterne med en stavblender. Tilsæt noget af kogevandet, hvis det er nødvendigt. Til slut tilsættes smør.
Andre forslag til frugt- og grøntsagsmos
Æblemos Sveskemos Gul kartoffelmos
Pæremos Rodfrugtemos Grøn kartoffelmos
Blåbærmos Sød grøntsagsmos Sød kartoffelmos