En banankage er en af de kager, hvor man faktisk ikke mangler sukker, så den kan man nemt lave sukkerfri. Denne opskrift er stadig sød, svampet og lækker – lige som en banankage skal være.
50 gram blødt smør
1 æg
2 modne bananer
½ dl mælk
1 dl mandelmel
2 dl mel
2 tsk. bagepulver
100 gram valnødder
Pisk smør og bananer godt sammen med en elpisker. Tilsæt æg og mælk, og pisk igen. Bland mel, mandelmel og bagepulver i en skål, og tilsæt det i dejen lidt efter lidt. Hak valnødderne i så små stykker, at børnene ikke kanfå dem galt i halsen. Bland valnødder i dejen. Bag i en smurt springform eller en rugbrødsform ved 180 grader i 15-20 minutter alt afhængig af kagens tykkelse.
Andre forslag til snacks
Bananpandekager Yoghurt med æble Morgenmadsvafler
Pandekager med æble Blåbæryoghurt Søde vafler
Blåbærpandekager Frugt is Sommerjuice
Søde grøntsagspandekager Frossen banan Kokosmakroner
Knækbrød Pizzasnegle cookies