Hundeæde Det er barnemad

Hundeæde

Navnet på retten lyder måske ikke så indbydende, men det var ikke desto mindre, hvad min far altid kaldte retten, når vi fik den i mit barndomshjem. I min mors barndomshjem og når min mor omtaler retten, hedder den macaroni på panden. Det var min livret, da jeg var lille, og jeg beder stadig min mor om at lave det af og til, når vi besøger dem.

300-400 gram macaroni
1 stort løg
6 store æg
1 spsk. maizena
½ dl. mælk
300 g bacontern og cocktailpølser eller anden kødrest
¼ tsk. stødt muskatnød
Salt og peber
Evt. 300 g grøntsager snittet eller fine tern (det kan være en kogt rest fra dagen før)

Kog macaroni i rigeligt saltet vand, til den er al dente. Herefter  hældes macaronien op i et dørslag og skylles i koldt vand. Maizena opløses i mælken, og æggene tilsættes, det piskes godt sammen, og krydderierne tilsættes. Vær opmærksom på saltmængden, hvis kødet er meget salt. På en stor pande ristes kød, løg og eventuelt rå grøntsager (kogte grøntsager tilsættes først, når kød og løg er færdigristet og lunes igennem). Når kødet er gennemstegt, tilsættes macaronien. Vend indholdet et par gange. Hæld æggemassen henover  retten, og vend jævnligt hele retten, så æggemassen fordeler sig på alle ingredienserne.Retten er færdig, når æggemassen er fast (scramble) og har et ensartet ristet udseende. Til de mindste laves retten kun med pølser, og den kan blendes med lidt mælk.

Andre forslag til aftensmad

     Kødsauce            Kyllingefrikadeller        Svensk pølseret
Lasagne               Eksotisk kylling                Hundeæde
Karrysovs           Spaghetti cabonara           Millionbøf
Mørbradgryde

Leave a Reply