Denne opskrift på kartoffelmos er rigtig god som begyndermos, når ens barn skal præsenteres for den nye verden af mad, der rækker ud over bryst eller flaske. Den søde pære gør kartoffelmosen mindre klæg, og så giver den lidt af modermælkens sødme, så overgangen ikke føles så brat.
4 kartofler
1 moden pære
20 gram smør
1/2 dl sødmælk
Skræl kartofler og pære. Skær kartoflerne i mindre stykker, og fjern kernehuset fra pæren. Kog kartoflerne og pæren i en gryde med vand, så det dækker, indtil kartoflerne er møre. Hæld vandet fra, og kom kartofler og pære i en blender, hvis man bruger en stavblender, så er det den høje skål, man skal bruge til at blende mosen. Tilsæt mælk, og blend til det er en lind masse uden klumper. Tilsæt smør, og rør godt rundt. Tilsæt mere mælk, hvis mosen skal være tyndere. Hvis det er en begyndermos, så kan man hælde den igennem en si, så der ikke er klumper i mosen. Mosen kan fryses i isterningebakker, så man altid kan tage et par tern op.
Andre forslag til frugt- og grøntsagsmos
Æblemos Sveskemos Gul kartoffelmos
Pæremos Rodfrugtemos Grøn kartoffelmos
Blåbærmos Sød grøntsagsmos Sød kartoffelmos