Blåbær er blevet udråbt til en såkalt superfood, fordi bærret har så mange gode egenskaber. Det lille bær indeholder simpelthen så mange antioxidanter, at det sparker røv på mere eller mindre alle andre frugter. Her er en nem opskrift på blåbærmos, som man kan lave året rundt, og den egner sig godt i grød, yoghurt eller som marmelade til pandekager.
300 gram frosne blåbær
Tag blåbærrene op fra frost, og kom dem i en sigte. Kog noget vand, og hæld det udover blåbærrene, så eventuelle bakterier på overfladen dræbes, og blåbærrene tør op. Blend blåbærrene meget fint, og hæld mosen på glas. Hvis mosen laves af friske blåbær, skal der tilsættes en smule vand, for at de kan blendes, men så kan mosen fryses ned i isterningebakker. På glas kan mosen i hvert fald holde sig i en uges tid på køl.
Andre forslag til frugt- og grøntsagsmos
Æblemos Sveskemos Gul kartoffelmos
Pæremos Rodfrugtemos Grøn kartoffelmos
Blåbærmos Sød grøntsagsmos Sød kartoffelmos