Æblet bliver af nogle forskere betegnet som den sundeste frugt, og hvis man vælger en sød æblesort, så er mosen rigtig god til at søde grød, til fyld i yoghurt eller som syltetøj. Anvendelsesmulighederne er mange, og man kan lave mosen med de fleste slags frugter.
1 kg Pink Lady æbler
3 dl vand
Skræl æblerne, og skær dem ud i små tern. Sorter kernehuset fra. Kog æblerne møre i en gryde sammen med vandet, det tager 10-15 minutter. Lad æblerne og vandet køle af i gryden. Blend de møre æbler og det resterende vand til en mos uden klumper. Frys mosen ned i isterningebakker, og vend dem ud i en pose, så man har en pose i fryseren med æbletern.
Andre forslag til frugt- og grøntsagsmos
Æblemos Sveskemos Gul kartoffelmos
Pæremos Rodfrugtemos Grøn kartoffelmos
Blåbærmos Sød grøntsagsmos Sød kartoffelmos