Man siger, at valnødder ligner en hjerne, fordi de er gode for hjernen. Valnødder er rige på antioxidanter, og forskere har fundet frem til, at valnødder styrker indlæringsevnen, hukommelsen og koordinationsevnen.
1 dl havregryn
1 dl ruggryn
1 dl valnøddemel (valnødder blendet helt fint)
3 dl mælk, modermælk eller modermælkserstatning
1 moden banan
25 gram smør
Bland havregryn, ruggryn, valnøddemel og mælk i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge i 3-4 minutter, indtil det begynder at tykne. Tilsæt smør, og tag gryden af varmen. Mos bananen, og kom den op i gryden. Rør godt rundt, og lad så grøden køle af.
Andre forslag til grød
Powergrød Øllebrød Vitamingrød
Mandelgrød Ruggrød IQ-grød
Pærevælling Grøntsagsgrød Risengrød
Nutellagrød 5-kornsgrød Speltgrød